Proiect din România care vizează combaterea poluării în Bazinul Mării Negre câștigă premiul UE

Un proiect de cooperare transnațională care crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la problemele de poluare a mediului fluvial și marin, accentuând importanța biodiversității și mediul acvatic din Bazinul Mării Negre a câștigat un premiu al Uniunii Europene.

Grupul de acțiune locală pentru pescuit din România, FLAG GALAȚI, este partenerul român al proiectului „MARLENA BSB139” ce se derulează pe o perioadă de 2 ani  alături de parteneri din Bulgaria, Republica Moldova, Turcia, România și Ucraina. Proiectul a fost prezentat la o expoziție de 40 de proiecte în cadrul  Conferinței ”CCLD#2020 Local action in a changing world”  organizată de patru Directorate Generale ale Comisiei Europene - DG MARE, DG AGRI, DG REGIO și DG EMPLOIMENT. Conferința ”CCLD#2020 Local action in a changing world” a avut loc în perioada 3-4 decembrie 2019, la Bruxelles și a fost dedicată a onorării și promovării inițiativei Uniunii Europene de „dezvoltare locală aflată sub responsabilitatea comunității”, cunoscută și sub denumirea de CLLD. La eveniment au participat peste 450 de stakeholder-i, specialiști și promotori de proiecte care utilizează acest mecanism pentru a-și dezvolta zonele de coastă, urbane și rurale de pe teritoriul țărilor membre ale UE.

Proiectul ”MARLENA BSB139” a câștigat premiul la categoria „Cel mai bun proiect de susținere a tranziției ecologice” (Best Project Supporting Ecological Transition) și a primit premiul de la noul Comisar European pentru Mediu, Oceane și Pescuit dl. Virginijus Sinkevičius. Comisarul Sinkevičius a vizitat mai multe standuri ale proiectelor care au participat la expoziție. El a spus că a fost „… inspirat de oameni din fiecare colț al Europei, care, cu puțin ajutor din partea UE, lansează proiecte pentru curățarea mărilor noastre, pentru combaterea poluării cu plastic a corpurilor de apă, de abilitarea femeilor din comunitățile locale de coastă și încurajează dezvoltarea locală.”

”MARLENA BSB139” dezvoltă un set de activități pentru sensibilizarea publicului cu privire la poluarea râurilor și apelor marine, dar și pentru a explica valoarea biodiversității și a mediului marin. Direcționarea tinerilor, turiștilor, mediului de afaceri, autorităților locale și organizațiilor educaționale, prin elaborarea de ghiduri de „responsabilizare cetățenească” în vederea stimulării campaniilor de curățare a râurilor și a coastei Mării Negre, prin organizarea de tabere cu tematică ecologică pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani, demonstrează o preocupare continuă pentru cultivarea spiritului civic și ecologic. Toate acestea au fost posibile datorită unei finanțări a Uniunii Europene prin Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (7126 EUR) și Instrumentul European de Vecinătate - POC Bazinul Mării Negre 2014-2020 (81950 EUR).

De 25 de ani, Uniunea Europeană promovează implicarea locală pentru îmbunătățirea teritoriilor, finanțând inițiative bazate pe nevoile comunităților locale. Această inițiativă își propune să ofere mijloace de acțiune și o voce cetățenilor în procesul decizional atunci când vine vorba de transformarea zonelor locale. Conferința a reunit cele patru fonduri structurale și de investiții europene (ESIF) care utilizează dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității (CLLD). Această inițiativă a Uniunii Europene are drept scop abilitarea populației locale din zonele de coastă, rurale și urbane.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați:

Corina Sofrone                                                                                                                Elena Cardas

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.                                                                                                           Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

(+40) 722996841                                                                                                             (+40) 741319445

Pentru mai multe detalii despre Conferința CLLD#2020, vă rugăm contactați:

Sophia De Smet (FARNET Support Unit)

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

RO1.jpg

 

 

 

Masuri Eligibile

b1

Obiective

b2

Plan de activitati

b3

Componenta teritoriului

b4

Copyright © 2024 FLAG Galati. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.